Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Φάρσαλα την ερχόμενη Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου

Την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Φαρσάλων για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα σηματοδοτήσει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την ερχόμενη Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου.

Τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ελέω της πανδημίας, ο δήμος Φαρσάλων μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση των Φαρσάλων και με την πολύτιμη συμμετοχή του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, διοργανώνει πλήθος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραστάσεις και δρώμενα για τα παιδιά, εορταστικές μελωδίες, συναυλία, μουσικές παραστάσεις δρόμου και πολλές ακόμη δράσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Στόχος η ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών αυτές τις γιορτινές ημέρες, καθώς και η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η στήριξη των ευπαθών ομάδων, η τόνωση της τοπικής αγοράς και γενικότερα η δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας.

Στην πλατεία Δημαρχείου τοποθετήθηκαν ήδη τα ξύλινα σπιτάκια τα οποία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα φιλοξενούν διάφορες δράσεις (Σπιτάκι του Αγίου Βασίλη, Σπιτάκι των Ευχών και των Παραμυθιών, Σπιτάκι των Χριστουγέννων του Εμπορικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων), καθώς και τα «Προσωπάκια σε χριστουγεννιάτικο κάδρο» – Χριστουγεννιάτικο σκηνικό  αναμνηστικών φωτογραφιών με την επιμέλεια της Κοινότητας Φαρσάλων

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «πλησιάζουν οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, μία περίοδος που παραδοσιακά ως κοινωνία ερχόμαστε πιο κοντά. Και φέτος λόγω της πανδημίας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ως δήμος Φαρσάλων όμως, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και την ανάγκη να προστατευθεί η υγεία του συνόλου, συνθέσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, επειδή τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, επενδύσαμε το εορταστικό μας πρόγραμμα με δράσεις αλληλεγγύης για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την προσφορά στο συνάνθρωπο, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες. Χρόνια πολλά σε όλους».