“Πουλάει” η Βερλίγκα… στα Φάρσαλα!

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα λαχεία του Λαϊκού Λαχείου στα Φάρσαλα, λόγω της ξακουστής δρακόλιμνης Βερλίγκας, η οποία εικονίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα πάνω σε αυτά.

Η Βερλίγκα ή Βρίγγα, που στα βλάχικα σημαίνει κύκλος, βρίσκεται στον Ασπροπόταμο στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι στη Πίνδο στα σύνορα των νομών Τρικάλων και Ιωαννίνων σε υψόμετρο 2.050 μ.

Κερδίζει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες του ορειβατικού τουρισμού – και όχι μόνο – που την επισκέπτονται μόλις αρχίζουν να λιώνουν τα χιόνια, από τον Μάιο και μετά, λόγω του μοναδικού φυσικού κάλλους που διαθέτει.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η δύναμη της εικόνας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις. Η εικόνα έχει την δύναμη να ξυπνήσει μνήμες, συναισθήματα και να αναδείξει μια ιστορία. Οι λαχειοπώλες στα Φάρσαλα, γνωρίζοντας άριστα την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, ότι δηλαδή πολλοί Φαρσαλινοί Βλάχοι, έλκουν την καταγωγή τους από τον Ασπροπόταμο δεν ήταν και πολύ δύσκολο να τους τα πουλήσουν.

Από την προηγούμενη εβδομάδα αγοράζουν λαχεία αρκετοί πολίτες που παραδοσιακά δεν κυνηγούσαν ποτέ την τύχη τους. Μάλιστα κυκλοφορεί και ως αστείο τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Φαρσάλων, ότι πολλοί Σαρακατσαναίοι γαμπροί στον Ασπροπόταμο, “μπήκαν στον τζόγο” να αγοράσουν λαϊκό λαχείο για την Βερλίγκα.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα δεν ακούστηκε κάποια επιτυχία στην περιοχή, ίσως στην σημερινή κλήρωση ή την επόμενη εβδομάδα που θα συνεχίσει να υπάρχει το τοπόσημο της “Βερλίγκας” στα λαχεία.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.