Κόκκαλης: Να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι σε Φάρσαλα, Τύρναβο και Ελασσόνα, στα πρότυπα της Κρήτης

«Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ίση αντιμετώπιση των πολιτών κατά τη διάρκεια εκτάκτων συνθηκών όπως ακραίων καιρικών φαινομένων ή σεισμών και να μη δείχνει μία α λα καρτ ευαισθησία με πιθανά ψηφοθηρικά κίνητρα» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας την τριετή απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ των πλημμυρόπληκτων περιοχών των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, αλλά και των σεισμόπληκτων της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, στα πρότυπα της απόφασης που πάρθηκε για τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για συνολικό διάστημα μίας τριετίας για τα ακίνητα που έχουν πληγεί από τους σεισμούς στην Κρήτη, ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποιεί τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Συνεπώς, παράλληλα με την υφιστάμενη απαλλαγή για την τρέχουσα χρονιά, προχωρά, το υπουργείο προχωρά στη θεσμοθέτηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για συνολικό διάστημα μίας τριετίας για τα ακίνητα που έχουν πληγεί, δηλαδή και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως «χιλιάδες συμπολίτες μας σε Φάρσαλα και Καρδίτσα χτυπήθηκαν από τα πρωτοφανή σε μέγεθος ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού» πριν από έναν περίπου χρόνο, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο Εγκέλαδος έπληξε περιοχές στους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας. Είναι και αυτοί πολίτες με τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα, όπως οι σεισμόπληκτοι στην Κρήτη. Τέτοιου είδους διαχωρισμοί είναι απαράδεκτοι από το ίδιο το σύνταγμα, δημιουργούν κοινωνικούς αυτοματισμούς, ενώ καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την ανθρώπινη απόγνωση ενόψει των εκλογών στις οποίες θα μας οδηγήσει πρόωρα – όπως όλα δείχνουν – ο πρωθυπουργός.

Οφείλει εδώ και τώρα λοιπόν να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών την υπαγωγή στα προαναφερθέντα ευεργετικά μέτρα της τριετής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, και των περιοχών της Θεσσαλίας».