Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ – Πού και πώς ψηφίζετε

Στις εφτά το πρωί της Κυριακής (05/12) αρχίζει η ψηφοφορία για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Κάλπες θα στηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος) θα διεξαχθούν οι εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ 07:00 εως 19.00)

Ο ψηφοφόρος εισερχόμενος στο Εκλογικό Κέντρο κάνει τέσσερεις στάσεις:

  1. Στο τραπέζι “υποδοχής” εθελοντές τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής εφόσον δεν είναι μέλος.
  2. Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδοντας την αίτηση εγγραφής εφόσον δεν είναι μέλος και την ταυτότητά του, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή της ταμπλέτας και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από το Γραμματέα, στον οποίο καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών) και υπογράφει. Μετά παίρνει από τον Πρόεδρο φάκελο και ψηφοδέλτιο.
  3. Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στο φάκελο
  4. Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή όπου ο Πρόεδρος σφραγίζει το φάκελο τον μονογράφει και ο ψηφοφόρος τον ρίχνει στην κάλπη, παίρνει την ταυτότητά του από την Εφορευτική Επιτροπή και φεύγει

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είναι απαραίτητα λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής  και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να ελαχιστοποιηθεί  ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος,  κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής  Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου 19-21) – 4 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΟΙΛΑΔΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ – ΚΕΠ

ΣΤΟΜΙΟ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ)

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΝΙΚΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ –ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)

ΠΥΡΓΕΤΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΚΑΠΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ)

ΔΑΜΑΣΙ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ : 07.00  – 19.00