Ο καιρός του Σαββάτου

Για το Σάββατο προβλέπονται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, που με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία  βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6-7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, που από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τα βόρεια τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βορειοδυτικά και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.