Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Τριάντης

Την ανεξαρτητοποίησή του από την πλειοψηφούσα παράταξη της συμπολίτευσης στο Δήμο Φαρσάλων, γνωστοποίησε με επιστολή κατά χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη), ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τριάντης. Ενώ παράλληλα παραιτήθηκε από την θέση του αντιπροέδρου που κατείχε στην ΔΕΥΑΦ, και σε όσες επιτροπές συμμετείχε. Με αυτή την ανεξαρτητοποίηση η παράταξη του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου απαρτίζεται πλέον 11 συμβούλους, έναντι 12 που είχε από την έναρξη της θητείας του, στο σύνολο των 27 εδρών.

Ο κ. Τριάντης δεν ήταν παρών στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη και την επιστολή παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης, ανέγνωσε προς το Σώμα, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κων/νος Δαμιανός.

Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Τριάντη ανέφερε εξής: “Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη “Φάρσαλα Ανάπτυξη” για λόγους τους οποίους θα αναπτύξω λεπτομερώς σε μεταγενέστερο χρόνο. Επισημαίνω ότι θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. Ευχαριστώ τον κ. Μάκη Εσκίογλου για τη συνεργασία μας μέχρι σήμερα και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου”.

Ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου σχολίασε “Με τον κ. Τριάντη συνεργαστήκαμε, ήταν μια καλή συνεργασία και όλα να πάνε καλά”. Επίσης ο κ. Δαμιανός σημείωσε ότι οι θέσεις που κατείχε ο κ. Τριάντης (ΔΕΥΑΦ, επιτροπές) θα αντικατασταθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

*Στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου:

Eγκρίθηκε η αύξηση ωραρίου ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων μερικής Απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ.

Αποφασίστηκε η μεταβολή μόνο σε μονάδα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 5η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, του Δήμου. Οι κ.κ. Ίφου, Δημητρακόπουλος και Καραχάλιος ζήτησαν να υπάρχει λεπτομερή ενημέρωση και διευκρινήσεις πριν την συνεδρίαση (με σχετικό έγγραφο) και ψήφισαν ένα μέρος των θεμάτων. Καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Απ. Αναγνώστου.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού Δήμου οικον. Έτους 2021. Καταψήφισε ο κ. Αναγνώστου.

Έγινε ομόφωνα δεκτή η παραχώρηση χώρου στο Κοιμητήριο Κοινότητας Χαλκιάδων, για ανέγερση μνημείου πεσόντων πολέμου.

Εγκρίθηκε η απόφαση για πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022.

Εγκρίθηκε η εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Πολυνερίου, για κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Το 8ο θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Χαλκιάδων για κτηνοτροφική εγκατάσταση, αποσύρθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Στην επόμενη συνεδρίαση που αφορούσε την έγκριση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φαρσάλων Α΄ εξαμήνου 2021. Θετικά ψήφισαν η παράταξη του κ. Εσκίογλου, του κ. Τύμπα (εκπροσωπούσε ο κ. Γκέβρος) και του κ. Δημητρακόπουλου. Η παράταξη του κ. Καραχάλιου ενέκρινε θετικά (εκτός των έργων του Ιανού), η παράταξη της κ. Ίφου (πλην 3 αποφάσεων που είχε καταψηφίσει ο κ. Κατσαούνης), ενώ ο κ. Αναγνώστου καταψήφισε το θέμα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.