Ο καιρός της Παρασκευής (03/12)

Για την Παρασκευή προβλέπονται, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα νότια και στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17, στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τις απογευματινές και βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά του νομού. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, από το βράδυ στα δυτικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην δυτική Μακεδονία από το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 16 με 18 και στο Αιγαίο τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται στα ανατολικά νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη όμως βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.