Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση στοχεύει τη μείωση της κρατικής δαπάνης για τα νοσοκομεία

Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναφέρθηκε αρχικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τονίζοντας ότι αποτελούν άλλη μια δόση στην κοροϊδία και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών στη διαχείριση της πανδημίας. Σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός επανέφερε τη χρεοκοπημένη λογική της ατομικής ευθύνης, ενώ το χαράτσι των 100 ευρώ για τους άνω των 60 αποτελεί έναν προκλητικό κοινωνικό αυτοματισμό. Την ίδια ώρα δεν ακούσαμε τίποτα για ουσιαστική εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τοποθετούμενος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας”, στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών Υγείας», ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι υπηρετεί την παραπέρα εφαρμογή αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Υγεία, μέσω της προσαρμογής του δημόσιου συστήματος στους κανόνες της αγοράς.

Ο παραπάνω στόχος προωθείται στο νομοσχέδιο μέσω της μετατροπής της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπου θα λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση.

Ακόμα η σύνθεση του συμβουλίου εμπειρογνώμων θα αποτελείται από ανθρώπους των επιχειρήσεων, ενώ δίνεται η δυνατότητα να υλοποιούνται έργα με ΣΔΙΤ και να προσλαμβάνεται προσωπικό χωρίς μόνιμη εργασιακή σχέση.

Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ρυθμίζει τη μείωση της κρατικής δαπάνης για τα δημόσια νοσοκομεία, την ώρα που ανάγκες των νοσοκομείων έχουν αυξηθεί δραματικά, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συμπλήρωσε ότι όσα χρήματα θα διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός θα κατευθύνονται στους επιχειρηματίες του χώρου της Υγείας.