Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα στην ΠΕ Λάρισας

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος), τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής εκλέγουν τη νέα ηγεσία, όπως ορίζει το Καταστατικό.

Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού:

Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεων του και στην προβολή της δράσης του.

Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ 07εως 19.00)

Ο ψηφοφόρος εισερχόμενος στο Εκλογικό Κέντρο κάνει τέσσερεις στάσεις:

  1. Στο τραπέζι “υποδοχής” εθελοντές τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής εφόσον δεν είναι μέλος.
  2. Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδοντας την αίτηση εγγραφής εφόσον δεν είναι μέλος και την ταυτότητά του, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή της ταμπλέτας και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από το Γραμματέα, στον οποίο καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών) και υπογράφει. Μετά παίρνει από τον Πρόεδρο φάκελο και ψηφοδέλτιο.
  3. Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στο φάκελο
  4. Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή όπου ο Πρόεδρος σφραγίζει το φάκελο τον μονογράφει και ο ψηφοφόρος τον ρίχνει στην κάλπη, παίρνει την ταυτότητά του από την Εφορευτική Επιτροπή και φεύγει

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είναι απαραίτητα λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα:

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. 

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής  και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να ελαχιστοποιηθεί  ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος,  κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής  Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου 19-21) – 4 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΟΙΛΑΔΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ – ΚΕΠ

ΣΤΟΜΙΟ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ)

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΝΙΚΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ –ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ)

ΠΥΡΓΕΤΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΚΑΠΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ)

ΔΑΜΑΣΙ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ : 07.00  – 19.00