Γ. Λαμπρούλης: “Κόστος για το σύστημα που υπηρετείτε η προστασία της υγείας του λαού”

Τα αιτήματα της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για την Υγεία επανέφερε στη συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, στην δευτερολογία του, καθώς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην πρωτολογία του, δεν απάντησε ούτε σε ένα!

Συγκεκριμένα, ο Γ. Λαμπρούλης έθεσε στον υπουργό τα ερωτήματα:

Θα μονιμοποιήσετε τους επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία;

Θα καταργήσετε τις αναστολές;

Θα αναπτυχθούν θέσεις γιατρών Εργασίας;

Θα αναπτύξετε νοσοκομεία στην Ανατολική Αττική;

Θα εξασφαλίσει το κράτος ειδικότητες που λείπουν στα νοσοκομεία, όπως των αναισθησιολόγων;

Θα δημιουργηθούν διεπιστημονικές μονάδες για παρακολούθηση των ασθενών μετά τη νόσηση από Covid και μετά τη νοσηλεία τους σε ΜΕΘ;

Σε όλα αυτά τα κρίσιμα και επείγοντα ερωτήματα, ο υπουργός Υγείας δεν απάντησε σε κανένα, παρά μόνο ανέπτυξε το αντικομμουνιστικό του μένος.

Όσο για τα λεγόμενα του υπουργού για «παροχή δωρεάν Υγείας», ο Γ. Λαμπρούλης ξεκαθάρισε ότι εννοούν μέσω πληρωμής από ασφαλιστικά ταμεία, με λεφτά των εργαζομένων δηλαδή. Ένα μικρό πακέτο παροχών δηλαδή μόνο και τα υπόλοιπα θα κληθεί να τα πληρώσει ο λαός από την τσέπη του.

Έχετε θεσπίσει μία σειρά εργαλεία στην κατεύθυνση εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι αν νοιαζόσασταν για τη Δημόσια Υγεία θα είχατε φροντίσει να ενισχύσετε το σύστημα Υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ.

Αλλά αυτό είναι κόστος για το σύστημα που υπηρετείτε και γι’ αυτό η χρηματοδότηση της Υγείας έφτασε σε ελάχιστα ποσά.

Επίσης επανέφερε την ανάγκη για άμεση, καθολική και χωρίς αποζημίωση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Τέλος, ο Γ. Λαμπρούλης ανάδειξε τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ήδη από τη δεκαετία του 1930 στην ΕΣΣΔ, η οποία ήταν θαυμαστή ακόμα και από αμερικανικά πανεπιστήμια και έθεσε το δίλημμα για τη σημερινή εποχή «βαρβαρότητα ή σοσιαλισμός».