Ευαγγελία Λιακούλη: «Το έπος της Εθνικής Αντίστασης, οδηγός για τις μελλοντικές γενιές»

Για την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, με μήνυμά της τόνισε τα εξής:

«Η Εθνική Αντίσταση κατά των δυνάμεων της κατοχής, είναι μία από τις πιο φωτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας.

Τα αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης των χιλιάδων αγωνιστών μας, με κορυφαία πράξη την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942, μας θυμίζουν διαχρονικά την εκρηκτική δύναμη της ενότητας του έθνους μας.

Η Θεσσαλία, υπήρξε πρωτοπόρα, καθώς γέννησε ένα από τα μαζικότερα αντιστασιακά κινήματα που εναντιώθηκαν σε κάθε μορφή του φασισμού και ταυτόχρονα, υπήρξε σηματωρός στον αντιφασιστικό αγώνα για όλη την καθυποταγμένη Ευρώπη.

Η σημερινή επέτειος είναι η έμπρακτη αναγνώριση τιμής, στους χιλιάδες αγωνιστές της ελευθερίας.

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982, με αφορμή την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου και με στόχο να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών κατοχικών δυνάμεων, την περίοδο 1941-1944.

Σήμερα, οκτώ δεκαετίες μετά από την μαύρη περίοδο της κατοχής, η μνήμη παραμένει ολοζώντανη, με την οικουμενική αναφορά στον αγώνα των προγόνων μας, στις Ηρωίδες και τους Ήρωες της πατρίδας μας.

Σήμερα, βιώνουμε ιδιαίτερα κρίσιμες εθνικές στιγμές, με τις προκλήσεις της γείτονα Τουρκίας σε καθημερινή βάση και με αναγκαία επιλογή μας την ομοψυχία, την ενότητα και την αλληλεγγύη του λαού μας

Είναι χρέος μας , να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε την κοινωνική ενδυνάμωση και την εθνική ανάταση, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης .

Την ίδια ώρα, κρατάμε ψηλά τις ιδέες της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της λαϊκής κυριαρχίας, δικαιώνοντας τον αγώνα όσων θυσιάστηκαν .

Με οδηγό μας τους αγώνες των προγόνων μας, τιμούμε τον ηρωισμό τους και μεταλαμπαδεύουμε την ιστορία μας από γενιά σε γενιά, ώστε, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας».