Ο καιρός της Παρασκευής

Για την Παρασκευή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού,  στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο, τοπικά έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Θρακικό βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες, οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειότερα νησιά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 7 τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στην Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά,  κυρίως από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.