Κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ

Κοινωνικό μέρισμα για τρεις κατηγορίες πολιτών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τη στιγμή που έχει πλέον καλύτερη εικόνα κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί:

  • σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους αποδοθεί αμέσως μέσα στο Δεκέμβριο.
  • σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. 800.000 συμπολίτες μας θα δουν μεγαλύτερη τη σύνταξή τους.
  • Σε άτομα με αναπηρία 250 ευρώ, επίδομα που αφορά 173.000 πολίτες».

Νωρίτερα, επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πληρώσαμε ακριβά παροχές που αποδείχτηκαν αίολες είτε τελικά έκρυβαν νέους φόρους. Δεν καλούμαστε πλέον μόνο να σχολιάζουμε αλλά να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε. Λυπάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακοντίζει στο δημόσιο διάλογο δημαγωγικά και πλήρως ακοστολόγητα μέτρα».

Σταχυολογώντας τα όσα έχει πετύχει η κυβέρνησή του, ανέφερε: «Αύξηση του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών πάνω από 7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,5%. Υλοποιήσαμε με συνέπεια μια ευρύτερη πολιτική φοροελαφρύνσεων και ανάπτυξης για όλους. Οι πολίτες πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, μικρότερο ΕΝΦΙΑ, μικρότερες εισφορές, ο φόρος γονικής παροχής έχει πρακτικά καταργηθεί και γι αυτό τα νοικοκυριά έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα απ’ όσο είχαν επί δικών σας ημερών. Η Ελλάδα εμφανίζει σύμφωνα με τις προβλέψεις την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη της ΕΕ. Τα πραγματικά νούμερα είναι πιο σημαντικά από τα αφηρημένα. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ,

Δουλειές, δουλειές, δουλειές αυτές τις δουλειές δημιουργεί αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι δουλειές μας επιτρέπουν σήμερα να αμυνόμαστε. Αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ. Έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη στην Ευρώπη με βάση τα μέτρα στήριξης και κυρίως την αποτελεσματικότητά τους ως προς το κοινωνικό αποτύπωμα».

πηγή: dikaiologitika.gr