Φάρσαλα: Φοιτητές ιατρικής πραγματοποιήσαν ενημέρωση υπέρ του εμβολιασμού

Κ. Γουργουλιάνης: Είναι καλύτερα ο κόσμος να βλέπει φρέσκα πρόσωπα να μιλούν για τον εμβολιασμό

Με κεντρικό μήνυμα ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας για την αντιμετώπιση της, το σημαντικότερο μέτρο είναι ο εμβολιασμός και ιδιαίτερα όλων των συμπολιτών μας που είναι άνω των 50 ετών, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, πραγματοποίησε χθες εξόρμηση ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού στα Φάρσαλα, μια δράση η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ).

Φοιτητές Ιατρικής επισκέφθηκαν, με σύμμαχο το καιρό, τα χωριά του Δήμου Φαρσάλων, Βαμβακού και Ευύδριο με σκοπό να απαντήσουν σε ερωτήματα, ενδοιασμούς των πολιτών, σε ότι αφορά τον εμβολιασμό και τα οφέλη του με σκοπό να τους πείσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τα Φάρσαλα, παρουσία του Καθηγητή Ιατρικής και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Παν. Νοσοκομείο Λάρισας κ. Κων/νου Γουργουλιάνη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, μέλη της δημοτικής ομάδας και πολίτες και απαντούσε στα όποια ερωτήματα του έθεταν οι πολίτες για τον εμβολιασμό. Οι φοιτητές πέρασαν από τραπέζι σε τραπέζι πραγματοποιώντας ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης και απαντούσαν σε απορίες των πολιτών. Μάλιστα ανήρτησαν και πανό με χρήσιμες πληροφορίες που αφορούσαν τον εμβολιασμό.

Στο τέλος της επίσκεψης του στο Δήμο Φαρσάλων, ο καθηγητής Ιατρικής κ. Κων/νος Γουργουλιάνης δήλωσε στην “ΕτΔ” τα εξής: “Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με κουβέντα από το Υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα συζητώντας για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε στον κόσμο με απλά λόγια διαφορετικά και με άλλο πρόσωπο, όχι δηλαδή με αυτά τα σκληρά και φοβικά πρόσωπα που εμφανίζονται στις τηλεοράσεις, καταφεύγοντας στην λύση ότι οι καλύτεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν είναι οι φοιτητές ιατρικής, επομένως οργανώσαμε μια εκδήλωση για τρεις συνεχείς εβδομάδες (τρεις Κυριακές), με αφετηρία από τα Φάρσαλα, με επισκέψεις σε πόλεις και χωριά της περιοχής μας. Σε αυτή τη δράση συμμετέχει η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατά τόπους συνεργαζόμαστε με του Δήμους”. Για την εικόνα που αποκόμισε από την περιοχή ο κ. Γουργουλιάνης σημείωσε ότι: “Στην πόλη τα πράγματα είναι καλύτερα, αυτό το ζούμε σε όλη την επικράτεια, ενώ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στα χωριά καθώς υπάρχουν θύλακες ανεμβολίαστων, άνθρωποι οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από ακραίες ιδέες, από ιδεοληψίες που αναπαράγονται σε στενό κύκλο. Και πρόσθεσε ότι: “Την επόμενη φορά θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας περισσότερο σε αυτά τα μέρη”.

Ως γενικό συμπέρασμα από την χθεσινή εξόρμηση στα Φάρσαλα ο κ. Γουργουλιάνης κατέληξε ότι με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το να βλέπει δηλαδή ο κόσμος φρέσκα και νέα πρόσωπα, είναι καλύτερα από το να μιλούν φοβικά πρόσωπα της τηλεοράσεις, με σκοπό να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, την δημοτική ομάδα, την ΔΗΚΕΦΑ, τους πολίτες που τους συνόδευσαν και τον δημοτικό σύμβουλο και φίλο του κ. Χρ. Μπασαγιάννη που συνέβαλαν στο να οργανωθεί η επίσκεψή τους στην περιοχή.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης το παρών έδωσαν επίσης, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Βαίτσα Αρσενοπούλου, η διευθύντρια ΔΗΚΕΦΑ κ. Βέρα Κυρίτση και υπάλληλοι αυτής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, μέλη της κοινότητας Φαρσάλων κ. Κων/νος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσάβα, Ενεργοί πολίτες κ.α.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.