Ήττα για τον Αχιλλέα στο ντέρμπι με τον Δωτιέα

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ηττήθηκε στην έδρα του Δωτιέα Αγιάς με σκορ 1 – 0 και έτσι γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και βρίσκεται μαζί με τον Φαλανιακό στους 16 βαθμούς και την 5η θέση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου με το πρώτο δεκάλεπτο να μην έχει κάποια ιδιαίτερη στιγμή.

Στα επόμενα λεπτά ο Δωτιέας προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει κάποια ρήγματα δίχως όμως να γίνει πολύ απειλητικός πέραν δυο καλών σουτ των Μακρή και Τσιρογιάννη που εξουδετέρωσε ο Κουσιάς.

Από την άλλη ο Αχιλλέας είχε μια καλή στιγμή όταν το δυνατό σουτ του Φουρίκη έδιωξε με τα πόδια ο κίπερ της Αγιάς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν στην εστία του Αχιλλέα όμως οι επισκέψεις τους είτε εξουδετερωνόταν από την άμυνα των φιλοξενούμενων είτε κατέληγαν άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση απέκτησε πιο “άγρια” ομορφιά και η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στην Αγιά όταν ο Ντακούλας έπιασε δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τον Κουσιά να διώχνει εντυπωσιακά στο “παραθυράκι” του σε κόρνερ.

Ο Δωτιέας απείλησε κυρίως από “αέρος” όμως ο Κουσιάς “καθάρισε” κάθε απειλή.

Στο 68′ ο Αχιλλέας έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν Φουρίκης και Παπακωνσταντίνου συνδυάστηκαν πολύ όμορφα, η μπάλα κατέληξε στον Κερμελίδη, αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι “απάντησαν” άμεσα σε αυτή την φάση καθώς στο 70′ ο Μακρής βρέθηκε σε θέση τετ α τετ έπειτα από όμορφη ομαδική ενέργεια των γηπεδούχων όμως το σουτ που επιχείρησε “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του Κουσιά και κατέληξε άουτ.

Στο 72′ σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου ο Γανός είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ και έτσι ο Αχιλλέας συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Ο Αχιλλέας απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Παπακωνσταντίνου από πλάγια θέση που πέρασε λίγο άουτ στο 78′.

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους και στο 85′ κατάφεραν να σκοράρουν όταν ο Μακρής με γυριστό βολ πλανέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κουσιά και πέτυχε το 1 – 0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι Συνθέσεις

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Βουγιουρδής, Μάνικος, Κόκκινος, Κορλός, Τσακάλι, Σούμπασης, Μακρής, Ντακούλας, Μπλατσέρης, Τσιρογιάννης, Λεσάι.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Κουσιάς, Κατσανάκης, Τσούλης Αθ., Παπαδόπουλος, Πατσιούρας, Γανός, Χατζόπουλος, Λαβαντσιώτης, Παπακωνσταντίνου, Φουρίκης, Κερμελίδης.

Διαιτητική Τριπλέτα: Κουκούλης, Μάνος, Πατέτσος.

Πηγή Φωτογραφιών: ArenaLarissa.gr