Αγιά: Συλλήψεις για 31 κιλά κάνναβη σε μαντρί και σπίτια

Εντοπίστηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που ανέκυψαν, ποιμνιοστάσιο σε ημιορεινή περιοχή του Δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας, μέσα στο οποίο υπήρχαν -2- ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καλλιέργεια και αποξήρανση κάνναβης.

Συνελήφθησαν, προχθές (17-11-2021) το βράδυ και χθες (18-11-2021) το απόγευμα στην εν λόγω περιοχή και στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -5- άτομα και ειδικότερα -3- αλλοδαποί, -2- άντρες και -1- γυναίκα, καθώς και -2- ημεδαποί, -1- άντρας και -1- γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή κάνναβης.

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν το προαναφερόμενο ποιμνιοστάσιο, εντός του οποίου υπήρχαν -2- ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καλλιέργεια και αποξήρανση κάνναβης, αποκομμένοι από την υπόλοιπη δομή του ποιμνιοστασίου, με ανοιχτά σκέπαστρα κατασκευασμένα από ευμεγέθεις σωληνώσεις ποτίσματος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ευρύτερη εγκατάσταση του ποιμνιοστασίου, με την παρουσία του ημεδαπού ιδιοκτήτη του και ενός αλλοδαπού άντρα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

σε παράπηγμα:

-1- νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους -135- γραμμαρίων και
-2- χάρτινα τσουβάλια με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους, -7.003,5- γραμμαρίων,

στους -2- ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

ποσότητα αποξηραμένων φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους -21.150- γραμμαρίων,
-3- δενδρύλλια κάνναβης χωρίς ρίζα, σε στάδιο αποξήρανσης, ύψους έως -1,4- μέτρα,
πλήθος αποψιλωμένων κορμών δενδρυλλίων κάνναβης,
-1- ηλεκτρικό αερόθερμο,
-1- σόμπα υγραερίου,
-1- χειροκίνητο μηχάνημα ραντίσματος,
-1- δίχτυ σκίασης,
-1- λάστιχο ποτίσματος με εγχυτήρες (μπεκ),
-1- ανεμιστήρας,
-1- σκαλιστήρι και
-8- γλάστρες.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των προαναφερόμενων, με την παρουσία των οποίων διενεργήθηκε η έρευνα στο ποιμνιοστάσιο και συγκεκριμένα:

στην οικία του ημεδαπού βρισκόταν και η ημεδαπή, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-6- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -3.437,9- γραμμαρίων,
-2- ζυγαριές με υπολείμματα κάνναβης,
ποσότητα με σπόρους κάνναβης, βάρους -513,5- γραμμαρίων,
-100- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ και
-4- κινητά τηλέφωνα, στην οικία του αλλοδαπού, στην οποία βρισκόταν και η αλλοδαπή, καθώς και από την κατοχή του, κατασχέθηκαν:

μία χάρτινη συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους -2,4- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ και

-1- κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, εκ των οποίων:

το πρώτο από τον αύλειο χώρο της οικίας του ημεδαπού, μέσα στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ και
το δεύτερο από τον προαναφερόμενο αλλοδαπό.

Επιπρόσθετα, από την κατοχή του δεύτερου αλλοδαπού άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη ένα περιτύλιγμα με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους -3,9- γραμμαρίων, καθώς και -1- κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι οι -2- αλλοδαποί άνδρες είχαν καταληφθεί προχθές (17-11-2021) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να κατέχουν από κοινού μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους -2,8- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.