Τίμησαν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα Φάρσαλα

Με δυο ξεχωριστές καταθέσεις χθες στα Φάρσαλα – όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια – απέτισαν φόρο τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ξεχωριστές αντιπροσωπείες, του δήμου Φαρσάλων και φορέων της πόλης και της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Φαρσάλων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων.

Στην εκδήλωση της ΚΟΒ ΚΚΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων στην Πλατεία Δημαρχείου

Στην εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Συγκεκριμένα, στην πλατεία δημαρχείου, στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στεφάνι κατέθεσαν, το μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Νίκος Αλεξόπουλος, του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων κ. Αποστόλης Αναγνώστου καθώς και εκπρόσωπος των συνταξιούχων κ. Βασίλης Γρίβας, ενώ στεφάνι για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατέθεσε στο μνημείο για τους Ήρωες του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φαρσάλων κ. Βασίλης Κεφαλάς, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Ιωάννης Τσούλης και αντιπροσωπεία μαθητών του ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ομιλία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από μαθήτρια του ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Άρης Καραχάλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Δέσποινα Συροπούλου, οι τοπ. σύμβουλοι Φαρσάλων κ.κ. Κων/νος Βαρακλιώτης και Φωτεινή Πιτσιάβα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Γιώργος Πιτσάβας, εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Σε μήνυμα του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρονται τα εξής: «Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός. Είναι μία διαρκής υπενθύμιση πως τα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά και η δημοκρατία πρέπει να διαφυλάσσονται διαρκώς ως κόρη οφθαλμού. Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε στην πράξη πως ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι εκείνος που δε δίνεται ποτέ. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί».