Ο δήμος Φαρσάλων στηρίζει την προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ο Ενιπέας»

«Ο δήμος Φαρσάλων θα βρίσκεται πάντα δίπλα, αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συνδράμει στην ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»,

Ο κ. Εσκίογλου συναντήθηκε και είχε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θανάση Καραΐσκο, τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Κοινότητας Ευϋδρίου κ. Νίκο Γούσιο, τον Ταμία κ. Κώστα Ζάντζα και τον πρόεδρο της Ομάδας Βάμβακος κ. Θοδωρή Θανασιά.

Ο Συνεταιρισμός που ξεκίνησε με 25 μέλη και 800.000 ευρώ κύκλο εργασιών το 2017, σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 60 μέλη και έχει τζίρο περί τα 4 εκ. ευρώ.

Έχει ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων όπως όσπρια, βαμβάκι, δημητριακά, κηπευτικά αλλά και προϊόντα που σχετίζονται με την κτηνοτροφία.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού ενημέρωσαν το δήμαρχο για τις προσπάθειες να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο συνεταιρισμός, να αποκτήσει εξαγώγιμη δραστηριότητα και να αναδείξει την αξία των Φαρσαλινών προϊόντων σε όλες τις αγορές.

Συμφωνήθηκε να ενδυναμωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για το καλό της επαρχίας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Ο δήμος Φαρσάλων είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Πολύ περισσότερο όταν αυτή προέρχεται μέσα από το πρότυπο του υγειούς συνεταιρίζεσθαι, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της επαρχίας μας «Ο Ενιπέας». Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που λόγω της παγκοσμιοποίησης γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό για τον Έλληνα αγρότη, τέτοιου είδους συνέργειες που προτάσσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και κυρίως την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων μας, είναι η μόνη διέξοδος ώστε τα χωριά μας να παραμείνουν ζωντανά. Θέλω να συγχαρώ για το έργο τους τη διοίκηση και τα μέλη του Συνεταιρισμού».