Μ. Χαρακόπουλος: Το Πολυτεχνείο διαχρονικό σύμβολο πίστης στη δημοκρατία – Απόπειρες σφετερισμού…

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ανεξίτηλη στην μνήμη των Ελλήνων, γιατί συμβολίζει διαχρονικά την πίστη στα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Με τις ίδιες αρχές καλούμαστε και σήμερα να απαντήσουμε στις σοβαρές προκλήσεις των καιρών, οικοδομώντας μια Ελλάδα του ορθολογισμού, της ευημερίας και της προόδου, με στιβαρή οικονομία, κοινωνική συνοχή και αναβαθμισμένο διεθνές κύρος στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Απόπειρες σφετερισμού…

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «το Πολυτεχνείο και ο αντιδικτατορικός αγώνας δεν έχουν “χαρτιά ιδιοκτησίας”. Ανήκουν σε όσους πραγματικά συμμετείχαν σε μια εθνική υπόθεση και αυτοί ήταν πολίτες που ανήκαν σε όλο το δημοκρατικό φάσμα. Οι επί δεκαετίες απόπειρες σφετερισμού της ιστορίας αμαυρώνουν την επέτειο, αλλοιώνουν τη σημασία των γεγονότων και επιδιώκουν τον διχασμό. Και η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά τη διχόνοια και την εσωτερική αντιπαράθεση σε όλη την σύγχρονη ιστορία της. Γι’ αυτό και η σπουδαιότερη προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναλαμβάνοντας την ηγεσία της χώρας μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας -η οποία δυστυχώς, για να μην λησμονούμε ήλθε λόγω της κυπριακής τραγωδίας- ήταν η εθνική συμφιλίωση. Και αυτή η πολιτική επιλογή του Εθνάρχη επέτρεψε στην Ελλάδα σε λίγα μόλις χρόνια μετά το 1974 να εισέλθει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αυτήν την εθνική ενότητα οφείλουμε και σήμερα να διαφυλάξουμε και να εμβαθύνουμε, για να επιλύσουμε τα σύνθετα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως έθνος σε ένα ρευστό και αβέβαιο διεθνές σύστημα».