Νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων αποκτούν τα Φάρσαλα – Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

Νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα αποκτήσει η περιοχή των Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου και του αναδόχου για την κατασκευή του έργου, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 174.269,62 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή καταφυγίου  αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα Φάρσαλα, φιλοδοξούμε να δώσουμε σημαντική «ανάσα» στο ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα. Γιατί το επίπεδο του πολιτισμού μίας ανθρώπινης κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αυτή αντιμετωπίζει τα ζώα που την περιβάλλουν. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική φιλοζωική οργάνωση, την οποία και θέλω να ευχαριστήσω, συνεχίζουμε καθημερινά να δίνουμε λύσεις σε ό,τι πρόβλημα προκύπτει».

Το καταφύγιο θα κατασκευαστεί σε θέση βόρεια της πόλης των Φαρσάλων, παραπλεύρως της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις, το κτήριο διοίκησης – ιατρείου και το κτήριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων.

Το κτίριο διοίκησης – ιατρείου θα στεγάζει το γραφείο διοίκησης, την αίθουσα προσωπικού, την αποθήκη τροφών και υλικού, την αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής, την αίθουσα ιατρείου μικρών ζώων την αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, δύο τουαλέτες με πρόβλεψη για ΑμεΑ και χώρο αποδυτηρίων.  

Το κτήριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων θα χωρίζεται σε 30 εσωτερικά και 30 εξωτερικά διαμερίσματα. Κάθε εξωτερικό διαμέρισμα θα συνδέεται άμεσα με αντίστοιχο εσωτερικό, ώστε το εσωτερικό να ικανοποιεί τις απαιτούμενες διαστάσεις ως αίθουσα διαμονής σκύλου και το εξωτερικό να ικανοποιεί τις απαιτούμενες διαστάσεις ως προαύλιο άσκησης σκύλου. Με τον τρόπο αυτό το υπόστεγο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 30 σκύλους.

Σημειώνεται τέλος πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ».