Ο καιρός της Δευτέρας

Για την Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, έως 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 22 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3-4 μποφόρ και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και από το απόγευμα στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά (πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο, κυρίως στα βόρεια, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 15 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.