Ο καιρός της Κυριακής

Για την Κυριακή στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στα νησιά τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 2 με 3 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στη δυτική Μακεδονία το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4  μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί στα Δωδεκάνησα από τους 16 έως τους 22 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τους 11 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα
Για την Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην δυτική Κρήτη. Στο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.