Σκηνικό lockdown στην αγορά των Φαρσάλων

Μέρες lockdown, με ανοιχτά καταστήματα ζει την τελευταία εβδομάδα η αγορά των Φαρσάλων, καθώς σημειώνεται χαμηλό ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών, τόσο στα καταστήματά εστίασης και διασκέδασης, όσο και στα καταστήματα λιανικής οδηγώντας σε ασφυξία τους επαγγελματίες.

Τα νέα μέτρα που προωθούνται για την ανακοπή της εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19 δημιουργούν συνθήκες άτυπου lockdown στην αγορά υποχρεώνοντας τους πολίτες για να εισέλθουν με πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test, ώστε να λάβουν τις υπηρεσίες των καταστημάτων. Η κατάσταση αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά για την πλειοψηφία των καταναλωτών, σε συνδυασμό πάντα με τον φόβο, για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο των μολύνσεων που υπάρχουν στην περιοχή.

Στην εστίαση πολλές επιχειρήσεις έχουν διαμορφώσει το ωράριο τους στα νέα δεδομένα, λόγω της χαμηλής κίνησης, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αυτών που έκοψαν μέρες λειτουργίας, ώστε να μειώσουν την χασούρα από μεροκάματα και λειτουργικά έξοδα. Χαμηλές πτήσεις επίσης καταγράφει και η νυχτερινή ζωή της πόλης, με ελάχιστο ενδιαφέρον από τους θαμώνες, κλείνοντας πολλές φορές πολύ νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Εικόνες λουκέτου και στο λιανεμπόριο της πόλης, που έχει δεχθεί αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς, τόσο από την άδεια εικόνα της αγοράς, όσο και από τα αποτρεπτικά μέτρα που ισχύουν για τους μη εμβολιασμένους. Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι πρόσφατες ανατιμήσεις πλήττοντας την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Τα νέα μέτρα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.