Μ. Χαρακόπουλος με Πρόεδρο της Βουλής: Η Βουλή στηρίζει το έργο της ΔΣΟ

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την επικείμενη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας, στην Κέρκυρα, τον επόμενο μήνα, αλλά και για την δραστηριότητα των τελευταίων μηνών, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Τον ευχαρίστησα για μια ακόμη φορά για την στήριξη που ο ίδιος προσωπικά και το ελληνικό κοινοβούλιο παρέχουν στο έργο μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημέρωσε τον κ. Τασούλα για την απόφαση πραγματοποίησης της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ στις 10-12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα τιμώντας τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Μάλιστα, όπως είπε «μετά από πρόταση των Ρώσων εταίρων μας στον διεθνή θεσμό και καθώς φέτος γιορτάζουμε και το Κοινό Έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στην  Κέρκυρα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, που υπήρξε υπουργός εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου για τις επαφές της ΔΣΟ με την ηγεσία της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και τη συνεργασία που είχαν πρόσφατα με αντιπροσωπεία των μουσουλμάνων, η οποία επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων.

Τέλος, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στην έκδοση του τόμου για τους ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο, αλλά και του αφιερωματικού τόμου στη διορθόδοξη παρουσία του Αγίου Όρους στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας (1430-1912), που τυπώνονται με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές στο τυπογραφείο της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ελληνικής βουλής ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες της ΔΣΟ για τον διαπολιτισμικό διάλογο με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη λαών με διαφορετικό θρήσκευμα. Ο κ. Τασούλας συνεχάρη τον επικεφαλής της ΔΣΟ για την επιλογή της Ελλάδας ως της χώρας που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διεθνούς θεσμού, στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τα 200 χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας. Επιπλέον διαβεβαίωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ως ιδρυτικό μέλος της ΔΣΟ, αλλά και ως έδρα του διακοινοβουλευτικού θεσμού, θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να στηρίζει την πολυσχιδή του δράση.