Ο καιρός της Πέμπτης

Λίγες νεφώσεις αναμένονται την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη τους 20 με 21 και στα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Έυβοια αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, ωστόοσο στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα νησιά του Ιονίου και στα παραθαλάσσια θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δωδεκάνησα από 16 έως 23 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.