Κόκκαλης σε τρεις Υπουργούς: Άδωνη, Σταικούρα και Σκρέκα: «Λάβετε μέτρα για τις επιχειρήσεις στην Π.Ε Λάρισα»

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος μετέφερε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας ως Αναφορά την κοινή επιστολή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας με την συμμετοχή των επιχειρηματικών φορέων της Π.Ε. Λάρισας, την οποία συνυπέγραψαν Ομοσπονδία Επαγγελματιών –  Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας, ο Εμπορικός σύλλογος Λάρισας, Εμπορικός σύλλογος Αγίας, Εμπορικός σύλλογος Ελασσόνας, Εμπορικός σύλλογος Τυρνάβου, Εμπορικός σύλλογος Φαρσάλων.

Έθεσε το επιτακτικό αίτημα να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας και να υιοθετηθούν τα μέτρα αντιστάθμισης που προτείνει, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις της ΠΕ Λάρισας, των Φαρσάλων,  Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) αλλά και την ραγδαίες ανατιμήσεις».

Σύμφωνα με την αναφορά,  λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων Covid 19 στην Π.Ε. Λάρισας τις τελευταίες ημέρες αλλά και της συνεχούς καταπόνησης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, σε έκτακτη σύσκεψη, καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και οι ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά από τελευταία μέτρα για τις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και την ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών, ενώ περιλαμβάνεται στην επιστολή προτάσεις σημαντικών αντισταθμιστικών μέτρων, με σκοπό την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η αναφορά του  κ. Κόκκαλη:

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2021

Θέμα: «Αναγκαία η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις».

Ο Βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης Βασίλειος ,καταθέτει στους υπουργούς  Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας ως Αναφορά την κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με θέμα: «Προτάσεις αντισταθμιστικών μέτρων  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) αλλά και την ραγδαίες ανατιμήσεις», της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας με την συμμετοχή των επιχειρηματικών φορέων της Π.Ε. Λάρισας, κατόπιν έκτακτης κοινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με την επιστολή, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων Covid 19 στην Π.Ε. Λάρισας τις τελευταίες ημέρες αλλά και της συνεχούς καταπόνησης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, σε έκτακτη σύσκεψη, καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και οι ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά από τελευταία μέτρα για τις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και την ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών, ενώ περιλαμβάνεται στην επιστολή προτάσεις σημαντικών αντισταθμιστικών μέτρων, με σκοπό την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Επισυνάπτεται η επιστολή της διοίκησης του Επιμελητηρίου προς τα ανωτέρω Υπουργεία, την οποία συνυπογράφουν:

Ομοσπονδία Επαγγελματιών –  Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας

Εμπορικός σύλλογος Λάρισας

Εμπορικός σύλλογος Αγίας

Εμπορικός σύλλογος Ελασσόνας

Εμπορικός σύλλογος Τυρνάβου

Εμπορικός σύλλογος Φαρσάλων

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες των Υπουργείων για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.

Ο καταθετών Βουλευτής, Κόκκαλης Βασίλειος».