Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονταινεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια τους 13 με 17, στα δυτικά και στο νότιο Αιγαίο τους 18 με 21, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί. 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5-7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία μέχρι νωρίς το απόγευμα, ενώ στην Θράκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο Θρακικό τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7-8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία στα νότια 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα νότια τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη
Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Οι άνεμοι από τις βραδινές ώρες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.