Ε. Λιακούλη: «Επικίνδυνη απουσία ελέγχων πιστοποιητικών στα τρένα που περνούν από Λάρισα!»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τον αρμόδιου Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για τα απαράδεκτα περιστατικά απουσίας ελέγχου των απαραίτητων πιστοποιητικών σε δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου που περνούν από τη Λάρισα, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα , στην ερώτησή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

«Πρόσφατα, πολίτες που χρησιμοποιούν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας ως αφετηρία για το ταξίδι τους με τρένο, ακόμη και καθημερινά, υπέστησαν πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, λόγω της πλήρους έλλειψης ελέγχου, από την αρμόδια αρχή, των πιστοποιητικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την έγκυρη χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου, βάσει των κυβερνητικών μέτρων που ισχύουν.

Συγκεκριμένα, σε δρομολόγιο που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσες στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο, οι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν στον ελεγκτή πως δεν ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά τους, κατά την επιβίβασή τους στο συρμό. Στη συνέχεια, με εντολή του αρμόδιου ελεγκτή, διενεργήθηκαν οι επιβεβλημένοι έλεγχοι σε όλους τους επιβαίνοντες, όπου και διαπιστώθηκε ότι μεγάλο ποσοστό από αυτούς δεν διέθετε τα υποχρεωτικά πιστοποιητικά, δηλαδή ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ούτε μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Η παράλειψη αυτή εκ μέρους της αρμόδιας αρχής, εκτός του κινδύνου για την υγεία των επιβαινόντων, επέφερε και μεγάλη καθυστέρηση, αφού υπήρξε δίωρη αναμονή στο σταθμό του Λιανοκλαδίου, προκειμένου να παρέμβει η Αστυνομία και να αποβιβάσει υποχρεωτικά όσους δεν ήταν κάτοχοι των απαραίτητων εγγράφων! 

Ωστόσο, ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών αποτελεί βασική και κρίσιμη ευθύνη των υπαλλήλων του σιδηροδρομικού δικτύου, η, δε, απουσία του προκαλεί αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό και είναι επικίνδυνη , ειδικά την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Λάρισα δεν σταματούν να αυξάνονται καθημερινά, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία μας έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους

Στο πλαίσιο αυτό ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, ούτως ώστε να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά παντελούς έλλειψης ελέγχου των απαραίτητων πιστοποιητικών στο σιδηρόδρομο, καθώς και να δεσμευθεί ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών, που χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου του».