Δήμος Μουζακίου: Πυροτεχνουργοί αναζητούν παλιούς δυναμίτες που ήταν αποθηκευμένοι σε οικία που κατεδαφίστηκε

Σε διαδικασία περισσυλλογής παλιών δυναμιτών που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή έργων βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου πυροτεχνουργοί και εκπαιδευμένος σκύλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net ένα γκρέμισμα σπιτιού στο Μαυρομμάτι από τους νέους ιδιοκτήτες του, έφερε στο φως μεγάλο αριθμό δυναμιτών που φυλάσσονταν στη συγκεκριμένη οικία από ηλικιωμένο ο οποίος πλέον έχει φύγει από τη ζωή και κατά το διάστημα που εργαζόταν χρησιμοποιούσε τους εν λόγω δυναμίτες για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι δυναμίτες εντοπίστηκαν τυχαία από κάτοικο στην περιοχή της Γελάνθης σε σημείο που εναποτέθηκαν τα αδρανή υλικά από το παλιό σπίτι που κατεδαφίστηκε.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και η οποία διαπίστωσε την σοβαρότητα του γεγονότος και τον κίνδυνο να προκύψει ατύχημα και έτσι κλήθηκαν πυροτεχνουργοί από Λάρισα καθώς και εκπαιδευμένος σκύλος ώστε να περισυνελλεγούν όλοι οι δυναμίτες χωρίς να κινδυνέψει κανείς.

Η διαδικασία περισσυλλογής βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έρευνες γίνονται επίσης και στο σημείο που βρισκόταν το κτίσμα πριν κατεδαφιστεί.

Πηγή: karditsalive.net