Μάξιμος Χαρακόπουλος: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας!

«Τα καθήκοντά μας στην Επιτροπή δεν επέτρεψαν τόσο σε εμένα ως Πρόεδρο της Επιτροπής, όσο και στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον συνάδελφο από την Καρδίτσα, Κώστα Τσιάρα, να συνοδέψουμε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, την κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Αυτή την ώρα βρίσκεται στη Λάρισα. Θα έχει την ευκαιρία να δει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της πόλης, γιατί η Θεσσαλία είναι στο “βαθύ κόκκινο”».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την έναρξη της συνεδρίασης για την ακρόαση των φορέων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «έχουμε πραγματικά μεγάλη έξαρση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού. Αντιμετωπίζουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Βεβαίως, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Οσονούπω αναμένουμε τα χάπια για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα. Ωστόσο, το σημαντικότερο όπλο που έχουμε αυτή την ώρα στα χέρια μας είναι οι εμβολιασμοί και είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, ακόμη και νέων ανθρώπων. Νέα παιδιά, έγκυες γυναίκες βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ακριβώς, γιατί παρασύρονται από θεωρίες συνωμοσίας, από φοβίες ή ελλιπή ενημέρωση και δεν κάνουν το εμβόλιο». Ο Θεσσαλός πολιτικός συνέχισε μνημονεύοντας ως «ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός τα φωτεινά παραδείγματα από την Εκκλησία, Ιεραρχών, οι οποίοι πρωτοστατούν στην προσπάθεια εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Εχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στη Λάρισα, βρέθηκα στην Κοιλάδα, ένα ζωντανό χωριό της περιοχής μας, στο οποίο μετά τη λειτουργία υπήρχε κινητή μονάδα εμβολιασμού, έξω από τον ναό, σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και πραγματοποιήθηκαν ογδόντα εννέα εμβολιασμοί. Νομίζω είναι σημαντικό αυτό το παράδειγμα. Οι εμβολιασμοί δεν είναι θεολογικό ζήτημα. Ο Θεός μας προίκισε με τη λογική για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που συναντούμε στη ζωή μας. Όπως ειπώθηκε και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη “δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί”. Και όσοι εκκλησιάζονται θα έχουν προσέξει στην αγιογράφηση των ναών ότι μεταξύ των Αγίων που αγιογραφούνται, που ιστορούνται στους ναούς μας, είναι και μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος, που ήταν ιατρός, αλλά και άλλοι άγιοι, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, που επίσης ήταν ιατροί, ασκούσαν το λειτούργημα της ιατρικής και γι’ αυτό λέγονται και Ανάργυροι. Δεν αμείβονταν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν».

Χρόνια Πολλά στα “ελληνικά φτερά”!

Νωρίτερα, ο Λαρισαίος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής σημείωσε ότι «σήμερα είναι μεγάλη γιορτή, η γιορτή των Ταξιαρχών, των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ. Μαζί με τις ευχές μας για την εορτάζουσα ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, την κ. Αγγελική Αδαμοπούλου και τις ευχές σε όλες τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, να ευχηθούμε χρόνια πολλά και στην Ελληνική Αεροπορία, στα “ελληνικά φτερά”, στους αεροπόρους μας, που μας κάνουν υπερήφανους, δίνοντας καθημερινά μάχες για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αναχαιτίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ενισχύονται, ακριβώς, για να εμπεδώσουν την ειρήνη στην περιοχή, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε τουρκική πρόκληση που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να κλιμακώνονται».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: