Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει…

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

“Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων την Τρίτη 2 Νοέμβρη, η Nεοδημοκρατική παράταξη αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων, για την καταδίκη της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη και αντίθεσή της για την συμμετοχή σε περιφερειακό ή δημοτικό  συμβούλιο της παράταξης “Eλληνικής Αυγής στη Θεσσαλία” που επίσημα στηρίχθηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Το ψήφισμα κατατέθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2021, καθυστερημένα ένα μήνα πέρασε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 4 -11-Νοεμβριου 2021, τα εγκλήματα, η τρομοκρατία δεν σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Η δημοτική αρχή τελευταία στιγμή έφερε μια ανακοίνωση της προς ψήφιση η οποία ούτε καν αναφέρει ποιοι χτύπησαν ποιους, και εξισώνει τους φασίστες εγκληματίες με τα θύματά τους ,καταδικάζοντας τα “βίαια γεγονότα και ακραίες συμπεριφορές” από όπου και αν προέρχονται. Στην ανακοίνωση τους δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν τις λέξεις Φασισμός – Εγκληματίες και τις λέξεις μαθητές -φοιτητές – γονείς και εργάτες, με αυτό δίνουν άλλοθι στις Φασιστικές – ναζιστικές δολοφονικές ομάδες να συνεχίζουν τη δράση τους αφού εννοούν ως βία την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων των μαθητών και των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην αντιλαϊκή αστική πολιτική, το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα τον σάπιο καπιταλισμό, την πάλη ενάντια στον Φασισμό.

Αποκαλυπτική όμως για την καταδίκη και την στάση τους απέναντι στον Φασισμό και την προσπάθεια αναβίωσης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και των άλλων Φασιστικών ομάδων, ήταν και η καταψήφιση της κ. Ίφου  (Δημοτική αναγέννηση Φαρσάλων) για το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων. Η Λαϊκή  Συσπείρωση Φαρσάλων καλεί τους δημότες, νέους και γονείς, εκπαιδευτικούς  να μην δείξουν καμία ανοχή και να απομονώσουν παντού την εγκληματική ιδεολογία και δράση των Φασιστικών – ναζιστικών ομάδων, όποιο προκάλυμμά και αν χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος Τσάκισε τον.
Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ,στον αγώνα ενάντια σε οποιοδήποτε αντιλαϊκή  πολιτική , στο εκμεταλλευτικό σύστημα και το ποιο αντιδραστικό  του γέννημα  τον Φασισμό, και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους μέσα από την ριζική αλλαγή της κοινωνίας μας”.

*Η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης υπερίσχυσε σε ονομαστική ψηφοφορία έναντι της Λαϊκής Συσπείρωσης και του αρχικού ψηφίσματος που είχε καταθέσει με ψήφους 14-3 στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.