Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση μετέτρεψε τους πυροσβέστες από ήρωες, σε ..μπαχαλάκηδες!»

Σε δήλωσή της σχετικά με τις επαίσχυντες εικόνες , κατά τη διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την συνειδητή στάση της Κυβέρνησης για την επίθεση εναντίον τους, η βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής :

«Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της βίαιης καταστολής της ειρηνικής διαμαρτυρίας των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες μονό ντροπή μας προκάλεσαν  και συνάμα, έφεραν στη μνήμη μας εικόνες του παρελθόντος, που καθόλου δε συνάδουν με μία ευνομούμενη δημοκρατική χώρα.

Οι πυροσβέστες όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Λάρισας, μόνιμοι, εποχιακοί και πενταετούς υποχρέωσης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στην οποία διεκδικούσαν τα πάγια αιτήματά τους, δέχτηκαν  βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής του ελληνικού κράτους.

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται το τελευταίο 24ωρο για τις συνθήκες τις επίθεσης, είναι καταλυτικές

Η Κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται ότι τελούσε σε πλήρη γνώση της επίθεσης,  για ακόμη μια φορά,  κατέδειξε ότι ο μόνος τρόπος δράσης που γνωρίζει είναι να χτυπά, να συλλαμβάνει και να καταδικάζει Έλληνες πολίτες που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Τον Αύγουστο, οι πυροσβέστες ήταν «εθνικοί ήρωες», σήμερα είναι απλοί «μπαχαλάκηδες».

Τόσο αξιόπιστη είναι η Κυβέρνηση, με τη …. μνήμη χρυσόψαρου!

Τα ντροπιαστικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σε βάρος των πυροσβεστών,  δυστυχώς δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τη συνήθη, πλέον, κυβερνητική πρακτική που επιδιώκει με κάθε τρόπο να καταστείλει οποιαδήποτε χρήση του δικαιώματος για ειρηνική διαμαρτυρία που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, και το οποίο αποτελεί βασικό δημοκρατικό, συνταγματικά κατοχυρωμένο  δικαίωμα.

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, δηλώνουμε τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα όλων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη καταστολή κάθε ειρηνικής διαμαρτυρίας και ζητάμε από την Κυβέρνηση να λειτουργήσει επιτέλους με δημοκρατικό τρόπο, όπως αρμόζει σε μια ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί, με την έως τώρα συμπεριφορά της, πέραν όλων των άλλων, αμαυρώνει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς».