Χαρακόπουλος: Ευήκοον ους στη βάση της παράταξης! 

«Κάθε κυβέρνηση μετά το μέσον της θητείας της καταγράφει συνήθως μια κάμψη της αποδοχής της. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν παρουσιάζεται υστέρηση σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αντιθέτως σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης διαπιστώνεται διεύρυνση της ψαλίδας σε σχέση με τις εκλογές. Ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με διαφορά στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός. Τούτο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Αντιθέτως, οφείλουμε να έχουμε ευήκοον ους στις κομματικές μας οργανώσεις, τη βάση της παράταξης, που είναι ο καλύτερος αγωγός μηνυμάτων της κοινωνίας προς την κυβέρνηση. Είναι λάθος να θυμόμαστε τις κομματικές οργανώσεις όταν είμαστε στην αντιπολίτευση ή τις παραμονές των εκλογών. Χαίρομαι που αυτό δεν συμβαίνει». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας την υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καθώς ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στην κομματική οργάνωση, συνεχάρη για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ κ. Ηλία Σουφλιά, την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Λάρισας κ. Σοφία Ζαχαρή, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων κ. Δημήτρη Γιακοβή, την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αγιάς κ. Μαρία Ζεστούλη και όλα τα παριστάμενα μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, όπως και τους συνέδρους που εξελέγησαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «καλείστε και καλούμαστε όλοι μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας να ενεργοποιήσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό, να αναδείξουμε το μεταρρυθμιστικό μας κυβερνητικό έργο, συνεχίζοντας τη σημαντική δουλεία που έγινε από την απερχόμενη διοίκηση της ΝΟΔΕ, την οποία και ευχαριστούμε».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε «στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με τη δοκιμασία της πανδημίας, που δεν της επέτρεψε ακόμη να αναπτύξει πλήρως το οικονομικό πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκε. Παρά την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία έχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης απ’ ότι προέβλεπαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το Δ.Ν.Τ. και οι οίκοι αξιολόγησης. Οι ρυθμοί ανάπτυξης αναθεωρούνται όλο και προς τα επάνω, δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο για στοχευμένα μέτρα, κυρίως για την άρση των βαρών που είχαν μπει από την προηγούμενη κυβέρνηση στη μεσαία τάξη».

Ο κυβερνητικός βουλευτής εξήρε επίσης τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν στη Θεσσαλία οι καταστροφικές πλημμύρες του “Ιανού” και ο σεισμός του Μαρτίου σε Ελασσόνα και Τύρναβο. Τέλος, ζήτησε να υπάρξει ιδιαίτερη ενημέρωση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον ιαματικό τουρισμό, στην οποία αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, καλώντας την να επισκεφθεί το Κόκκινο Νερό.