Υπαίθριο χώρο άθλησης στην είσοδο της πόλης δημιούργησε ο δήμος Φαρσάλων

Έναν υπαίθριο χώρο άθλησης με ειδικά όργανα γυμναστικής στην είσοδο της πόλης, δίπλα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου,  παρέδωσε προς χρήση ο δήμος Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν επτά όργανα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη δωρεάν να γυμνάσει σχεδόν το σύνολο του βασικών ομάδων μυών του  σώματός του.

Βρίσκονται σε ένα χώρο ιδανικό για άθληση, δίπλα στο φυσικό περιβάλλον όπου πολλοί πολίτες πραγματοποιούν την καθημερινή τους άσκηση.

Τα νέα όργανα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή, τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκο Γκατζόγια, την πρόεδρο της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντόρα Πρεκατέ και τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας κ.κ. Φωτεινή Πιτσιάβα, Ντίνο Βαρακλιώτη και Σάκη Γεροβασίλη.

Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τόνισε πως «θέλοντας να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το υγιές πρότυπο ζωής, δημιουργήσαμε ένα νέο υπαίθριο χώρο άθλησης με σύγχρονα όργανα γυμναστικής. Δίπλα στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και στην «καρδιά» ενός «πνεύμονα» πρασίνου στην είσοδο των Φαρσάλων, μπορεί πλέον κάποιος να συνδυάσει τον περίπατο ή το τρέξιμό του, με τη γυμναστική. Μη ξεχνάμε πως σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η εκγύμναση μπορεί να γίνει σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας αφού ο χώρος είναι ανοιχτός. Τον παραδώσαμε πλέον στην κοινωνία και εύχομαι να γίνει ένα πολυσύχναστο «στέκι υγείας». Θα ήθελα τέλος να παρακαλέσω τους συμπολίτες να προστατέψουν αυτή τη νέα δημοτική περιουσία γιατί ανήκει σε όλους».

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 9.500 ευρώ. Τα όργανα είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ποιότητας και Ασφάλειας.

Δείτε φωτογραφίες