Μέλη απερχόμενης διοίκησης ΘΕΣΤΟ: Θα υπάρχει δικαιολογημένη αποχή στις εκλογές από πλευράς Φαρσάλων

Σε ανοιχτή επιστολή μελών της απερχόμενης Διοίκησης και Εποπτικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΘΕΣΤΟ» που υπογράφουν οι κ.κ. Γιώργος Δρόσος, Βασίλης Πατσιούρας, Νίκος Κυρίτσης, Μιλτιάδης Αγγελακόπουλος αναφέρονται τα εξής:

«Στα πλαίσια της εφαρμογής των δημοκρατικών διαδικασιών για την εκλογή νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου αλλά και διαχειριστικών επιτροπών στον συνεταιρισμό μας αποφασίστηκε και ορίστηκε η διεξαγωγή εκλογών το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ στα γραφεία του συνεταιρισμού μας όπου είναι και η έδρα του.

Και θα ήταν μια γιορτινή ημέρα για όλους μας με συναντήσεις με όλους τους συναδέλφους μας , ανταλλαγή απόψεων  και εμπειριών και γιατί όχι και για ένα κρασάκι περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκλεγεί η νέα διοίκηση του μεγαλύτερου συνεταιρισμού της χώρας.

Όμως ζούμε εδώ και ενάμιση χρόνο τον εφιάλτη μιας δολοφονικής πανδημίας και οι ζωές μας έχουν αλλάξει ριζικά.

Θέλοντας λοιπόν να προφυλάξουμε τα μέλη μας στο σύνολο τους 750 περίπου στον αριθμό προτείναμε να γίνουν δύο εκλογικά κέντρα , ένα στη Λάρισα και ένα στα Φάρσαλα ώστε να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό αλλά και την μετακίνηση 420 ανθρώπων μελών μας από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Φαρσάλων προς την Λάρισα.

Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης μιας και τα μέλη μας από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας συμμετείχαν στη διαδικασία ενώ τα εκ των Φαρσάλων φοβούμενα να μετακινηθούν και δικαιολογημένα,  δεν συμμετείχαν.

Και τώρα σίγουρα η εκλογική διαδικασία δεν θα είναι γιορτή και σίγουρα και σίγουρα το όποιο αποτέλεσμα παρότι θα είναι σεβαστό δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό.

Αλλά αυτό δεν έχει την μεγαλύτερη σημασία. Για μας αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι η ανθρώπινη ζωή.

Και μας προκαλεί ερωτήματα και κυρίως πικρία για τον τρόπο που σκέπτονται κάποιοι άνθρωποι συνεταιριστές για τους ισότιμους  συναδέλφους τους και ψηφίζουν με ελαφριά την καρδιά να μην γίνουν δύο εκλογικά κέντρα με σκοπό να μην χρειαστεί να μετακινηθούν άσκοπα και επικίνδυνα οι συνάδελφοι τους.

Είναι λυπηρό και από την πλευρά του προέδρου μας να υπάρχει αρνητική στάση στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα κρούσματα στην Λάρισα και όχι μόνον έχουν ξεφύγει .

Θέλοντας λοιπόν να προφυλάξουμε την υγεία όλων των μελών του συνεταιρισμού μας δηλώνουμε ότι καμμιά ευθύνη δεν έχουμε για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών του ΘΕΣΤΟ και φέρνουμε μπροστά στις ευθύνες τους όλους όσους αποφάσισαν κόντρα στην λογική αλλά κυρίως κόντρα στη δημόσια υγεία να διεξαχθούν έτσι αυτές οι εκλογές, πρόεδρο, γενική συνέλευση, εφορευτική επιτροπή, δικαστικούς λειτουργούς και όλους όσους αφορά η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Κλείνοντας ευχόμαστε έστω και την τελευταία στιγμή να αφυπνίσουμε κάποιους και να πάμε σε πιο ασφαλή τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Η τελευταία μας προσπάθεια έχει πρόταση και αυτή είναι η ψηφοφορία μέσω διαδικτύου μέσω του προγράμματος «ΖΕΥΣ». ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».