Μητσοτάκης: Τώρα που έχουμε εμβόλιο δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε lockdown

Το ενδεχόμενο νέου lockdown απέρριψε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως τονισε μιλώντας στο Mega ότι πλέον υπάρχει το εμβόλιο.

“Η χώρα έχει πληρώσει ένα υψηλό τίμημα από τα lockdown. Τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα είναι επαρκή”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε εξάλλου ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει ξεφύγει και πως το τέταρτο κύμα στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη αφορά τους ανεμβολίαστους. Δήλωσε μάλιστα ευθέως ότι πλέον η πολιτεία εστιάζει στην τρίτη δόση του εμβολίου, διαπιστώνοντας ότι είναι πιο εύκολο να πείσει όσους έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις να κάνουν και τρίτη από το να εμβολιαστούν όσοι ακόμη δεν το έχουν πράξει.

Απέρριψε ουσιαστικά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για έλεγχο των ανεμβολίαστων προκειμένου να μπαίνουν στην Εκκλησία. Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή rapid test στην είσοδο των ιερών ναών, σε αντίθεση με τα εμπορικά καταστήματα.

“Ίσως ο κ.Τσίπρας δεν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να μπει σε μία Εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας”, δήλωσε μάλιστα ειρωνικά ο πρωθυπουργός.