Καιρός: τοπικές βροχές την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα κεντρικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά, οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα στα ανατολικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα, λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μικρής διάρκειας καταιγίδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 25 βαθμούς Κελσίου.