Βιολογικό Καθαρισμό αποκτά η Νίκαια – Δωρεάν συνδέονται σπίτια και επιχειρήσεις

Βιολογικό Καθαρισμό και δίκτυο αποχέτευσης αποκτά η Νίκαια, με έργο  συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Πρόκειται για έργο ουσίας, που ικανοποιεί ένα αίτημα πολλών ετών και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Στον οικισμό  της Νίκαιας έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% τα δίκτυα ακαθάρτων  και σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη θέση «Καρά Πηγάδι». Επιπλέον,  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,   επιδοτείται  το κόστος  των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης  με τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ, που  δίνει τη δυνατότητα  της δωρεάν σύνδεσης,  σπιτιών και εγκαταστάσεων, με το δίκτυο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος επισκέφτηκαν  τα υπό εξέλιξη έργα στον Βιολογικό Καθαρισμό,  μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Λαδόπουλο  και Νίκο Λιούπα,  τους αντιδημάρχους  Αντώνη Ρεντζιά, Βάνα Χλιάπη -Γκουνιαρούδη, Αλέκο Χονδρονάσιο, τον  πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέα Βαρδακούλη  και τον διευθυντή ΔΕΥΑΚ Γιάννη Παπακανάκη.

 


Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Με στρατηγική στόχευση, χρηματοδοτούμε με 10 εκατομμύρια ευρώ ένα  μεγάλο έργο  ουσίας, με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η  Νίκαια μετά από χρόνια αποκτά Βιολογικό Καθαρισμό. Τα έργα προχωρούν, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.  Ολοκληρώνονται  τα δίκτυα αποχέτευσης και κατασκευάζεται το Διυλιστήριο για την επεξεργασία των λυμάτων. Μετά από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,   πετύχαμε την επιδότηση των συνδέσεων και για πρώτη φορά στη χώρα συνδέονται δωρεάν με το δίκτυο οικίες, παραγωγικές εγκαταστάσεις, επαγγελματικοί και εμπορικοί χώροι.

Είναι ένα έργο που ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Στον Βιολογικό Καθαρισμό απασχολούνται 68 άτομα και άλλοι τόσοι στα δίκτυα αποχέτευσης. Με σύμμαχο τη φύση, προχωράμε σε έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και την ποιότητα του περιβάλλοντος. Όλα αυτά γίνονται χάρη στην άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο και τη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ. Έχουμε καταφέρει  να συνεργαζόμαστε με  ταχύτητα, αυτοματισμό, ρυθμό και αποτελεσματικότητα. Με αλληλοκατανόηση, πετυχαίνουμε αποτελέσματα που στο παρελθόν φάνταζαν απραγματοποίητα.

Θανάσης Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ: Προχωρά  το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού  που  η Νίκαια περιμένει εδώ και 30 χρόνια. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια  και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες μελέτες, εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προχωρούν οι εργασίες και σε 2 χρόνια από σήμερα ο Βιολογικός της Νίκαιας θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Είναι ένα έργο  με σεβασμό στο περιβάλλον, απαραίτητο για την περιοχή. Ένα όνειρο πολλών ετών, γίνεται πραγματικότητα.  Σε συνεργασία και συνέργεια με την Περιφέρεια,  πετυχαίνουμε και υλοποιούμε  τα μεγαλύτερα έργα που μπορούσαν να γίνουν ποτέ στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο: