Δυο υποψήφιοι για την ΔΗΜ.ΤΟ. Φαρσάλων

Στην τελική ευθεία μπαίνουν στα Φάρσαλα οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της ΔΗΜ.ΤΟ. Στην κάλπη θα αναμετρηθούν την Κυριακή ο Δημήτρης Γιακοβής και η Ιωάννα Γούσιου – Σούρλα, διεκδικώντας την ψήφο 794 εγγεγραμμένων ενήμερων μελών, που πραγματοποίησαν για πρώτη φορά εγγραφή ή ανανέωσαν την συνδρομή τους στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στα Φάρσαλα θα συσταθούν δύο εκλογικά τμήματα καθώς ξεπερνούν τους 500 οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, που πρόκειται να προσέλθουν στην κάλπη. Μάλιστα περίπου 150 εξ αυτών, έχουν δηλώσει ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες δια ζώσης, αλλά διαδικτυακά.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, στα Γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ.  Φαρσάλων στο Εμπορικό κέντρο, στην οδό Λαμίας 8, στον Α΄ όροφο.

Εκτός όμως από τον σταυρό προτίμησης στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της ΔΗΜ.ΤΟ, οι ψηφοφόροι θα έχουν δικαίωμα να τοποθετήσουν έως τρεις σταυρούς για την ανάδειξη νέων μελών που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. της ΔΗΜ.ΤΟ. Φαρσάλων. Υποψήφιοι είναι έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες και είναι οι εξής: Αγγελακόπουλος Μιλτιάδης του Αχιλλεύς, Ανδρέου Αγορίτσα του Αποστόλου, Αρζουμανίδης Ιωάννης του Βασιλείου, Γεωργατζής Δημήτριος του Βησσαρίων, Γιαννακού Δήμητρα-Τριανταφυλλιά του Γεωργίου, Λιάγγας Γεώργιος του Λάμπρου, Λούκουτος Αντώνιος του Δημοσθένη, Μανίκα Χρυσούλα του Θεοδώρου, Ξυνογαλάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου και Χατζηαντωνίου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου. Από αυτούς στο νέο δεκαμελές Δ.Σ. της ΔΗΜ.ΤΟ, θα καταλαμβάνει μια θέση ο πρώτος/η σε σταυρούς για την προεδρία, και από τα 9 μέλη στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν υποχρεωτικά λόγω ποσόστωσης το 40% των γυναικών που κατέρχονται στην εκλογική διαδικασία. Τέλος μια από τις εννέα θέσεις στο νέο Δ.Σ. ως μέλος του, θα διεκδικήσει και ο δεύτερος/η σε σταυρούς που διεκδικεί την προεδρία, αν και εφόσον λάβει το 40% των συνολικών ψήφων από την εκλογική διαδικασία.

Οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία της ΔΗΜ. ΤΟ στα Φάρσαλα δήλωσαν στην “Ε” τα εξής:

Ιωάννα Γούσιου – Σούρλα: “Με την επίσημη ανακοίνωση διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου, θα ήθελα να καλέσω όλα τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Ν.Δ. Φαρσάλων να συμμετάσχουν δυναμικά στην εκλογική διαδικασία. Σε μία δύσκολη συγκυρία για την επαρχία, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε μια σειρά έργων για τα οποία εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ. δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες και να συνεργαζόμαστε αδιάκοπα με τους φορείς για την υλοποίηση αυτών. Παρακαλώ να με εμπιστευτείτε για μια ΔΗΜ.ΤΟ. παρούσα και ανοιχτή καθημερινά για όλους εσάς. Καλό και έντιμο αγώνα σε όλους τους υποψήφιους”.

Δημήτρης Γιακοβής: “Γεννήθηκα στα Φάρσαλα το 1959 είμαι παντρεμένος και έχω δύο κόρες. Είμαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας. Από τα μαθητικά μου χρόνια βρέθηκα με συμμαθητές – αγωνιστές της Φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ως ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ – Μ.Α.ΚΙ  Φαρσάλων από το 1975. Το 1994 ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του αείμνηστου Νικολάου Κλεφτάκη. Από το 2003 – 2009 εκλεγόμουν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Κ.Δ. Θεσσαλίας και διετέλεσα και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Το 2010 και το 2014 ήμουν υποψήφιος με τον κ. Κ. Αγοραστό στις περιφερειακές εκλογές. Το 2019 ήμουν υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου. Ζητώ από όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας της Επαρχίας Φαρσάλων την στήριξή τους για την εκλογή μου στην προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο  Φαρσάλων, έχοντας την εμπειρία και την θέληση επιστέγασμα της πολυετούς μου προσφοράς στην Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υπηρετώντας ως απλός στρατιώτης σε πάρα πολλές εκλογές χωρίς να βρεθώ ποτέ απέναντι από τον επίσημο, είτε με στήριξη Υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.