Ευρω-βραβείο καινοτόμου διδισκαλίας στο 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή Εκδήλωση Απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 στα Σχολεία που ήταν Συντονιστής Ελληνικό Σχολείο.

Μεταξύ των βραβευθέντων σχολείων που έλαβαν διάκριση, ήταν και το 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων κερδίζοντας το βραβείο προσχολικής εκπαίδευσης, υλοποιώντας το σχέδιο “Lifeboats full of hopes” και παρουσιάζοντας μέσω αυτού, εκπαιδευτικές, επικοινωνιακές και πολιτισμικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος. Το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Χρυσούλα Θανοπούλου, ενώ η απονομή των βραβείων έγινε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα σχολεία που διακρίθηκαν και το σχέδιο που υλοποίησαν: Το Βραβείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απέσπασε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, το οποίο υλοποίησε το σχέδιο “Artemotion Xpress in Europe”. Το Βραβείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέσπασε το Γυμνάσιο Αρέθουσας, το οποίο υλοποίησε το σχέδιο “Life is a Road! Let’s draw it together” και το Βραβείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση του σχεδίου “Employable”.

“Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διευθυντές που μας κάνουν υπερήφανους για το έργο τους – αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας, για να συνεχίσουμε το έργο μας, για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία!”, ανέφερε σε ανάρτησή της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Και προσθέτει: “Τα προγράμματα Erasmus+ δίνουν μοναδικές ευκαιρίες στα σχολεία μας: ευκαιρίες εξωστρέφειας, ίσων ευκαιριών, ανάδειξης καλών πρακτικών εντός κι εκτός των συνόρων μας. Θέλω να ενθαρρύνω τα σχολεία μας να συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus+ και να αξιοποιήσουν τις μοναδικές ευκαιρίες που τους προσφέρει το πρόγραμμα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκτούν καινούργιες γνώσεις, μέσω της κινητικότητας ανταλλάσσουν απόψεις κι εμπειρίες, διευρύνουν τους ορίζοντες τους, δημιουργούν συμπράξεις με άλλες χώρες: εμπλουτίζουν το μάθημα, κάνουν το σχολείο, την σχολική κοινότητα καλύτερη”.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και ο Πρόεδρος ΔΣ του ΙΚΥ Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης, και την συντόνισε η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία