ΗΠΑ: Η Merck ζητεί επείγουσα έγκριση για το χάπι κατά του κορωνοϊού

Nα εγκρίνουν το χάπι της κατά του κορωνοϊού ζήτησε από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ η φαρμακοβιομηχανία Merck.

Αίτηση χορήγησης επείγουσας άδειας για το χάπι της κατά του κορωνοϊού υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Merck στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ (FDA).

Εφόσον εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων -μια απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί σε λίγες εβδομάδες- αυτό θα ήταν το πρώτο χάπι για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Όλες οι άλλες θεραπείες που υποστηρίζονται από την FDA κατά της νόσου, απαιτούν ενδοφλέβια χορήγηση ή ένεση.

Βάσει στοιχείων που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το πειραματικό αντιικό φάρμακο Molnupiravir που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Merck & Co μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω σοβαρής COVID-19.

«Ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή φάρμακο που χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστια πρόοδος στη μάχη κατά της COVID-19», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της Covid-19», ανέφερε από την πλευρά του στο Reuters ο CEO της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις.

Πηγή: cnn.gr