Ο καιρός του Σαββάτου

Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα βόρεια είναι πιθανό πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες, ενώ στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με παροδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Θρακικό και τα παράκτια τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες κατά τόπους στο Ιόνιο θα είναι έντονες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, νότιοι-νοτιοδυτικοί στα νότια, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Στα νότια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημα: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.