Με σταθερά βήματα προχωρούν οι εργασίες για τη Μουσειακή Συλλογή των Φαρσάλων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα με στόχο το συντονισμό των ενεργειών για την ολοκλήρωση της Μουσειακής Συλλογής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ.κ. Γιώργος Τουφεξής και Σοφία Καραπάνου, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Φαρσάλων κ. Τάσος Λιαπής, η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου, Πολιτισμολόγος κ. Άννα Φλωρά και ο ανάδοχος του έργου που αφορά την ανακαίνιση του κτηρίου κ. Κώστας Παπακώστας.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στο μέγιστο δυνατό συντονισμό προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο στο κοινό η Μουσειακή Συλλογή που θα στεγάζει αρχαιολογικά ευρήματα από την επαρχία Φαρσάλων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το κτήριο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου επί της Καναδά, όπου θα στεγαστεί η Μουσειακή Συλλογή, θα είναι έτοιμο εντός του 2022.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες της Εφορείας και του Δήμου για την παράλληλη ολοκλήρωση των απαιτούμενων μουσειακών και μουσειογραφικών μελετών, το συντομότερο.

Τα οφέλη από την ολοκλήρωση του έργου:

– Διάσωση ενός μνημείου της νεότερης αρχιτεκτονικής

– Ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς

-Η ένταξη του τόπου σε πολιτιστικές διαδρομές

-Η αύξηση του τουριστικού κεφαλαίου εν γένει στη Θεσσαλία

– Η προώθηση ενός νέου τουριστικού προϊόντος

Στόχος είναι το μνημείο να συνδεθεί άρρηκτα με μια μεγαλύτερη πολιτιστική διαδρομή της Θεσσαλίας Βόλος – Φάρσαλα- Μετέωρα, που αποτελούν τη νότια τουριστική – πολιτιστική διαδρομή της Θεσσαλίας.