Ιανός: Ετήσια παράταση σε αιτήματα έκδοσης άδειας Επισκευής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής

Ετήσια παράταση, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, δόθηκε σε πληγέντες του “Ιανού” που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτημα για έκδοση άδειας Επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, όπως και για έκδοση βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή κτιρίων.

Η προθεσμία όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net έληγε στις 7 Οκτωβρίου του 2021 και πλέον, μετά την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, λήγει το 2023.

Οι συγκεκριμένες αιτήσεις αφορούν αποκλειστικά σε κτίρια και χώρους κτιρίων και συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνήθως και από έκθεση μηχανικού, υποβάλλονται απ’ ευθείας στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, χωρίς να εμπλέκονται τοπικές υπηρεσίες ή φορείς.

Αυτό ίσχυε και στο ξεκίνημα της διαδικασίας και θα συνεχίσει να ισχύει και για τον επόμενο ένα χρόνο.

Αφορά δε, δικαιούχους των περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Κορινθίας.

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί γιατί τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού δημιούργησαν δυσκολίες στους πληγέντες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για την σύνταξη και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΦΕΚ.