Zodiac: Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι έλυσε την υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου

Στη λύση του μυστηρίου για την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου με την ονομασία “Zodiac”, ένας από τους πιο διαβόητους serial-killers της δεκαετίας του 1960 που τρομοκράτησε το Σαν Φρανσίσκο, φαίνεται πως έφτασε μια ανεξάρτητή ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ.

Οι “Case Breakers”, όπως αναφέρει το CNN, μια ομάδα αποτελούμενη από 40 πρώην ανακριτές ανέφεραν πως αναγνώρισαν τον άνδρα που πιστεύουν πως είναι ο Zodiac, χρησιμοποιώντας νέα φυσικά και ιατροδικαστικά στοιχεία και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Η ομάδα κατέθεσε επίσης ένορκες καταθέσεις δικαστηρίων, ενώ εξασφάλισε επίσης φωτογραφίες δεκαετιών που απεικόνιζαν τον σκοτεινό θάλαμο του άνδρα. Κατονόμασαν μάλιστα τον άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι απεβίωσε το 2018. Δημοσιογράφοι του CNN επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της οικογένειας του ατόμου που κατονομάστηκε, ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ως απάντηση στους νέους αυτούς ισχυρισμούς πως οι έρευνες συνεχίζονται, τονίζοντας ωστόσο σε ανακοίνωσή του πως ” δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με πιθανούς υπόπτους, καθώς πρόκειται για ανοιχτή έρευνα”.

Αλλά και το FBI επέλεξε να μην αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως “η υπόθεση του ‘Zodiac Killer’ παραμένει ανοιχτή. Δεν έχουμε νέες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή”.

Ο “Zodiac Killer” πιστεύεται πως είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες στη Βόρεια Καλιφόρνια από το 1968 έως το 1969. Οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να τον συλλάβουν, ενώ έγινε γνωστός από τα γράμματα που έστελνε στην αστυνομία αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία καυχιόταν για τις δολοφονίες του έως το 1974.

Ισχυριζόμενος ότι σκότωσε έως και 37 άτομα, έγραψε επίσης μερικά κωδικοποιημένα γράμματα και ως αποδεικτικά στοιχεία έστελνε μαζί ματωμένα κομμάτια ύφασμα.

Πηγή: news247.gr