Κέλλας: Ανεκτίμητη η προσφορά των εκπαιδευτικών στο Ελληνικό Κράτος

«Με απόφαση της UNESCO, η 5η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς όλου του κόσμου, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνικοποίηση του ατόμου και συνθέτουν τον κυριότερο πυλώνα ανάπτυξης της κοινωνίας.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, προσθέτοντας:

«Τιμούμε τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, αναγνωρίζοντας πως η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την ανθρώπινη ανάπτυξη είναι άρρηκτη και θεμελιώδης για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Οφείλουμε να έχουμε πάντα υπόψη μας, τόσο σε διεθνές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι η άμβλυνση των ανισοτήτων και η βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτώνται από την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Είμαστε πάντα στο πλευρό του εκπαιδευτικού κόσμου,χωρίς να ξεχνούμε ότι η Σύσταση της UNESCO και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, συνεπάγεται την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και τη διαρκή ενδυνάμωση των διδασκόντων.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς της πατρίδας μας για την ανεκτίμητη και διαιώνια προσφορά τους στο Γένος και το Ελληνικό Κράτος.

Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, έμπνευση και δύναμη σε όλες και όλους!».