Ο καιρός της Κυριακής

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, προβλέπεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το πρωί στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Αυξημένη θα είναι η συννεφιά στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές το πρωί. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, εντάσεως μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν ξανά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5 και σα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησοπροβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα αραιώσουν από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες, ενώ στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα
Αίθριος καιρός σε γενικές γραμμές, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, προβλέπεται τη Δευτέρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.