Κέλλας: Συμπορευόμαστε με τον Δεσπότη μας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

«Καμία έννοια δικαιοσύνης δεν μπορεί να σταθεί, εάν δεν την υπαγορεύει το μέτρο της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Επίσης, ήθος και συνείδηση είναι δύο βασικές αρχές της δικαιοσύνης, οι οποίες πρέπει να συνυπάρχουν σε όσους υπηρετούν τη νομική επιστήμη. Ως Λειτουργός της Εκκλησίας, αλλά και ως νομικός, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ορθώς έπραξε και προέταξε την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, προσκαλώντας τις κινητές μονάδες εμβολιασμού στον Άγιο Αχίλλιο.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου ΑχιλλίουΛαρίσης, όπου συμμετείχε στη δοξολογία για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη της Δικαιοσύνης, προσθέτοντας:

«Τασσόμαστε αναφανδόν στο πλευρό του Δεσπότη μας, ο οποίος συμβάλλει από το δικό του μετερίζι στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι εμβολιασμοί στους ιερούς ναούς εξαλείφουν τον φόβο όσων αδελφών μας είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια και, συγχρόνως, διαλύουν σκοτεινά σενάρια συνωμοσίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Θείο Λόγο.

Πίστη στον Χριστό σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούν τα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, ώστε να επιστρέψει η ζωή μας στην προ κορονοϊού εποχή».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τόνισε:

«Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη ενός εκ των πρώτων Χριστιανών της Αθήνας και μέλος του Αρείου Πάγου, τον Άγιο Διονύσιο, ο οποίος φώτισε τον δρόμο προς τον εκχριστιανισμό των Αθηναίων και μαρτύρησε για την πίστη του προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό.

Μαζί του γιορτάζουν και οι δικαστικοί της χώρας μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην πατρίδα και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα υγεία και δύναμη στο έργο τους. Η δικαστική λειτουργία συνιστά πυλώνα του κράτους δικαίου και θεμέλιο κάθε ευνομούμενης πολιτείας».