Ο καιρός του Σαββάτου

Για το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στην Κρήτη, κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες αναμένονται ασθενείς βροχές, που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 και στα νότια 7 και νωρίς το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια, με σποραδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και τοπικά νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς, στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα ανατολικά, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, στο βόρειο Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 βαθμούς.