Κάντε εύκολα μπιφτέκια κοτόπουλο γιαουρτλού
Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1 κ.σ. αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
½ κ.γ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
Λίγα φύλλα δυόσμου
½ κ.γ. πετιμέζι
2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Βήματα
- Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη, το αυγό, το νερό και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι.
Πηγή: pasmageirevontas.gr